Hrono

INDIJSKI ZAČIN NA HRONO NAČIN



Sastojci:
500 grama pilećeg belog mesa
200 grama šampinjona
1 veća tikvica
1 manja glavica crnog luka
1 žuta paprika
Himalajska so
biber
Kurkuma u prahu
Čili u prahu
Kim u prahu
Ponch Puron (mešavina 5 začina)

Priprema:
U zagrejani vok tiganj sa malo maslinovog ulja dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga dok ne dobije staklastu strukturu.Zatim dodajte pileće belo meso koje ste prethodno iseckali na kockice, posolili i pobiberili. Kada se meso malo prodinsta dodati iseckanu tikvicu, a malo zatim i šampinjone. Začiniti sa kurkumom, čilijem, kimom i Ponch Puron začinima i dinstati dok meso ne dobije blago rumenu boju. Jelo servirati uz sočnu žutu papriku.



                                                      GRILL AND GREEN




Sastojci:
1 veća vratna krmenadla
1 manji brokoli
pola tikvice
kriška limuna
čen belog luka
so
biber
puter
maslinovo ulje

Priprema:
Krmenadlu blago "zarezati" nožem na nekoliko mesta, zatim posoliti, pobiberiti i premazati sitno iseckanim belim lukom. U zagrejani gril tiganj bez dodavanja masnoće ispeči ovaj savršeni komad mesa dok ne dobije rumenkastu boju. Zatim izgrilovati tikvice na visokoj temperaturi veoma kratko.

Za pripremu pirea od brokolija, svež brokoli obarite na pari, procedite ga i prelijte hladnom vodom kako bi zadržao lepu zelenu i prirodnu boju. Uz dodatak putera i soli izradite ga štapnim mikserom dok ne postane pire masa. Servirajte uz krišku limuna i uživajte u brzom i ukusnom hrono ručku.


                         ČAMAC HRONO MORNARA


Sastojci za dve osobe:
2 patlidžana
300 grama junećeg mesa
2 čena belog luka
Glavica crnog luka
Maslinovo ulje
Himalajska so
Biber
Peršun

Priprema:
Supenom kašikom izdubite "meso" patlidžana tako da ostane samo kora sa tankim omotačem.
Deo koji ste izvadili sitno iseckajte, posolite i ostavite kratko da odstoji. Za to vreme izdinstajte sitno iseckani crni luk na maslinovom ulju, dodajte meso, a nakon nekoliko minuta i "meso" patlidžana. Dodajte so, biber, sitno iseckan beli luk i peršun.
Izdinstanim filom napunite "čamčiće" od kore patlidžana i sve zajedno kratko peći u rerni na 200 stepeni dok i kora ne bude spremna za konzumiranje.



                                     HRONO VEČERA




                                        ŠARENA HRONO VRTEŠKA





Sastojci:
200 grama kobasice sa visokim postotkom mesa
Humus
So
Biber
Čija semenke
Zelen lišće 
Mlevena paprika
Kurkuma
Maslinovo ulje

Priprema;
Kobasicu pobiberite, posolite i kroz sredinu probodite stapic kako bi prilikom pečenja zadržala oblik.
U  tiganju sa malo maslinovog ulja ispecite kobasicu, zatim napravite jednake kuglice od humusa i uvaljajte ih u začine dok se začin jednako ne rasporedi po čitavim spoljnim delovima kuglica. Servirajte na tanjir i uživajte.


                     






                                         HRONO VAFLI


Sastojci:
1,5 šolja speltinog brašna
6 kašičice stevije
2 jajeta
100 grama putera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 šolja kisele vode
kora od limuna

Priprema:
Rastopiti i prohladiti puter. Pomešati suve sastojke, odvojiti žumnca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst sneg. u činijici sa žumancima dodati kiselu vodu i ohlađeni puter i blago izmešati. Dodati suve sastojke, narendati koru od limuna i na kraju dodati sneg od belanaca uz blago mešanje.
Zagrejati aparat za vafle, svaki put pre pečenja premazati uljem i ispeći.
Poslužiti uz tahini, rogač ili steviju u prahu.





Vafli

Najpoznatiji su briselski i liješki vafli iz Belgije.  Briselski se prave sa dodatkom kvasca, mekani su i savršeno pravilnog oblika. Liješki se prave od gušće smese, dodaju se šećerne perlice koje se karamelizuju i ivice postaju nejednake. Mogu se jesti uz dodatak šlaga, sladoleda, topljene čokolade i raznog voća, najčešće jagoda i banana.

Uz Frituurwaffle su najčešća i najpoznatija ulična hrana u Belgiji.




                                               LAGANI UŽITAK




Sastojci:
200 grama pilećeg belog mesa
5 belanaca
tikvica
paradajz
so
biber
zelen lišće

Priprema:

Tikvicu iseći na tanke kolutove i staviti ih u nauljen kalup za mafine. 
Iseći belo meso na kockice i propržiti ih uz dodatak začina. Meso složiti na kolutove tikvica i na to staviti kockice paradajza (poželjno je da paradajz bude tvrđi, ne preterano zreo)
Preliti sve sa belancima i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Ovo jelo sadrži malo kalorija i puno proteina.
Uživajte u ovom ukusnom i laganom obroku!

                                HRONO GURABIJE


Sastojci:
250 grama maslaca
85 grama stevije
kašika sode-bikarbone
4 jajeta
1 kašičica karanfilića u prahu
900 grama speltinog brašna

Priprema:
Izraditi maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi. Dodati steviju, sodu-bikarbonu, karanfilić i četiri jajeta. Polako dodavati brašno dok smesa ne prestane da se lepi za prste. Smesu razviti oklagijom i oblikovati modlama po želji. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар