PAŠTETA OD FAZANA
U 100 grama mesa od fazana ima 104 kalorije, a sadrži 21 g proteina i 2 g masti. Od sve pernate divljači meso fazana važi za jedno od najukusnijih, a paštet je pravi delikates.
Sastojci;
300 grama belog mesa
1 veći praziluk
300 grama feta sira
so
biber
kore od dozvoljenog brašna
Priprema:
Izdinstati praziluk, dodati kockice belog mesa i dodatno izdinstati.
Feta sir izgnječiti i dodati malo vode od feta sira (ili obične) da se dobije kompkatna masa.
Dodati meso, praziluk, so i biber u tu smesu.
Filovati kore i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
PITA OD BELOG MESA I PRAZILUKA
Sastojci;
300 grama belog mesa
1 veći praziluk
300 grama feta sira
so
biber
kore od dozvoljenog brašna
Priprema:
Izdinstati praziluk, dodati kockice belog mesa i dodatno izdinstati.
Feta sir izgnječiti i dodati malo vode od feta sira (ili obične) da se dobije kompkatna masa.
Dodati meso, praziluk, so i biber u tu smesu.
Filovati kore i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
SOMUNI
Sastojci:
1 kilogram glatkog brašna
50 grama svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
600-700 mililitara mlake vode
3 kašičice maslinovog ulja
Za premazivanje somuna:
2 žumanca
3 kašike kajmaka
Priprema:
Brašno staviti u odgovarajuću posudu, napraviti udubljenje u sredini i dodati kvasac, šećer i so. Uz dodatak mlake vode testo umesiti oko 7 minuta. Nakon toga dodati maslinovo ulje uz ivice posude i testo okrenuti tako da sa svih strana bude premazano.
Nakon toga posudu preklopiti plastičnom folijom i ostaviti ga na toplom mestu da "nadođe".
Kada testo udvostruči svoju masu, lagano ga premesite i ovaj postupak ponovite još dva puta.
Nakon toga testo istresite na radnu površinu koja je prethodno posuta brašnom i podelite ga na 10 jednakih delova. Svaki deo posebno premesiti i postaviti ga na papir za pečenje. Testo zatim razvijte do željenog oblika i ostavite ga da miruje jos 5 minuta. Zatim napravite mrežice po testu i premažite ga smesom žumanaca i kajmaka. Viljuškom izbockajte testo sa svih strana, Somune peći na 225 stepeni oko 15 do 20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju. Nakon pečenja ih umotati u stonjak oko 7 minuta, kako bi postale mekše.
Prijatno!
1 kilogram glatkog brašna
50 grama svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
600-700 mililitara mlake vode
3 kašičice maslinovog ulja
Za premazivanje somuna:
2 žumanca
3 kašike kajmaka
Priprema:
Brašno staviti u odgovarajuću posudu, napraviti udubljenje u sredini i dodati kvasac, šećer i so. Uz dodatak mlake vode testo umesiti oko 7 minuta. Nakon toga dodati maslinovo ulje uz ivice posude i testo okrenuti tako da sa svih strana bude premazano.
Nakon toga posudu preklopiti plastičnom folijom i ostaviti ga na toplom mestu da "nadođe".
Kada testo udvostruči svoju masu, lagano ga premesite i ovaj postupak ponovite još dva puta.
Nakon toga testo istresite na radnu površinu koja je prethodno posuta brašnom i podelite ga na 10 jednakih delova. Svaki deo posebno premesiti i postaviti ga na papir za pečenje. Testo zatim razvijte do željenog oblika i ostavite ga da miruje jos 5 minuta. Zatim napravite mrežice po testu i premažite ga smesom žumanaca i kajmaka. Viljuškom izbockajte testo sa svih strana, Somune peći na 225 stepeni oko 15 do 20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju. Nakon pečenja ih umotati u stonjak oko 7 minuta, kako bi postale mekše.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар