субота, 17. септембар 2016.

Grill and Green

Sastojci:
1 veća vratna krmenadla
1 manji brokoli
pola tikvice
kriška limuna
čen belog luka
so
biber
puter
maslinovo ulje

Priprema:
Krmenadlu blago "zarezati" nožem na nekoliko mesta, zatim posoliti, pobiberiti i premazati sitno iseckanim belim lukom. U zagrejani gril tiganj bez dodavanja masnoće ispeči ovaj savršeni komad mesa dok ne dobije rumenkastu boju. Zatim izgrilovati tikvice na visokoj temperaturi veoma kratko.
Za pripremu pirea od brokolija, svež brokoli obarite na pari, procedite ga i prelijte hladnom vodom kako bi zadržao lepu zelenu i prirodnu boju. Uz dodatak putera i soli izradite ga štapnim mikserom dok ne postane pire masa. Servirajte uz krišku limuna i uživajte u brzom i ukusnom hrono ručku.

Нема коментара:

Постави коментар