недеља, 4. децембар 2016.

BOLONJEZ SOS

BOLONJEZ SOS

Bolonjez (Ragu) sos:


5 kašika putera
100 grama slanine
1 crni luk (sitno iseckan)
1 štap celera (sitno iseckan)
½ kilograma mlevene junetine
dve šolje punomasnog mleka
jedna šolja telećeg ili junećeg bujona
jedna šolja suvog belog vina 
jedna šolja sitno naseckanog paradajza i još pola šolje pasiranog paradajza
so
biber
muskatni oraščić

Priprema:
U velikoj širokoj šerpi propržite slaninu, dodajte puter, luk i celer i dinstajte dok ne omekša – pet do sedam minuta. 

Dodajte mlevenu junetinu ili teletinu i so i pržite dok ne izgubi ružičastu boju. Dodajte mleko i pustite ga da proključa, a zatim smanjite temperaturu na minimum, pokrijte i pustite da se polako krčka barem jedan sat, ili dok tečnost ne uvri. 

Dodajte bujon, vino, paradajz i začine.

Нема коментара:

Постави коментар