BOLONJEZ SOS
Bolonjez (Ragu) sos:
5 kašika putera
100 grama slanine
1 crni luk (sitno iseckan)
1 štap celera (sitno iseckan)
½ kilograma mlevene junetine
dve šolje punomasnog mleka
jedna šolja telećeg ili junećeg bujona
jedna šolja suvog belog vina
jedna šolja sitno naseckanog paradajza i još pola šolje pasiranog paradajza
so
biber
muskatni oraščić
Priprema:
U velikoj širokoj šerpi propržite slaninu, dodajte puter, luk i celer i dinstajte dok ne omekša – pet do sedam minuta.
Dodajte mlevenu junetinu ili teletinu i so i pržite dok ne izgubi ružičastu boju. Dodajte mleko i pustite ga da proključa, a zatim smanjite temperaturu na minimum, pokrijte i pustite da se polako krčka barem jedan sat, ili dok tečnost ne uvri.
Dodajte bujon, vino, paradajz i začine.
Нема коментара:
Постави коментар